donderdag 19 januari 2012

Wethouder Briels behaalt landelijke titel: mede door Gezondheidsrace

Afgelopen dinsdag behaalde wethouder J. Briels de titel ‘Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid’ van 2011. Joan Briels won met grote voorsprong: hij kreeg 30% van de stemmen. Wellicht bent u één van die stemmers geweest?

De wethouder was een van drie genomineerden voor deze titel. Reden voor nominatie was de manier waarop hij met de Gezondheidsrace Laarbeek inwoners van de vier kernen in Laarbeek heeft gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met hun gezondheid en die van dorpsgenoten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de NPHF werd de prijs overhandigd door Willem Vermeend, voorzitter van de NPHF, en Judith Oostendorp, adjunct directeur van GGD Nederland.

Inwoners de hoofdrol
Het succes van de Laarbeekse aanpak is volgens de wethouder niet alleen aan hemzelf te danken. De inwoners zelf nemen het initiatief en spelen de hoofdrol. Het was dan ook erg leuk dat een zevental deelnemers van de gezondheidsrace, waaronder initiatiefnemers Jan Dekkers en Henrie Bouwmans, de wethouder vergezelden naar de prijsuitreiking. Ook zij waren blij verrast en trots op de behaalde titel.


Wethouder Joan Briels met zijn supporters