dinsdag 10 januari 2012

Gezondheidsrace 2011-2012: razend spannend

LAARBEEK - Afgelopen zaterdag is het eerste blok ‘Gezond en Gezellig’ van de Gezondheidsrace afgesloten. De vier teams hebben elkaar en de jury laten zien welke activiteiten zij de afgelopen drie maanden georganiseerd hebben. Deze waren indrukwekkend en liepen uiteen van het succesvolle ‘Happen en Stappen’ uit Mariahout, de goed gewaarde complimentenkaartjes uit Lieshout, de Zwarte Pieten race uit Beek en Donk tot het verspreiden van gezondheidspakketjes op de basisscholen in Aarle-Rixtel. Het is alle teams gelukt om verschillende groepen op een ‘gezellige’ manier in beweging te krijgen en ook met de teamspirit zat het wel goed. De jury had dan ook een zware dobber aan het toekennen van de punten.

Na de afsluiting van het eerste blok en twee theorieronden is het razend spannend. Team Ma-riahout en team Aarle-Rixtel staan vrijwel gelijk, op de voet gevolgd door team Beek en Donk en team Lieshout die ook evenveel punten hebben. Kortom: alles is nog mogelijk en de teams zul-len tijdens blok 2 hun uiterste best moeten doen om zich te onderscheiden van de rest. Blok 2 staat in het teken van ‘eten en drinken’. Dit blok wordt op 14 april 2012 afgesloten in Lieshout.


Een belangrijk doel van de gezondheidsrace is om zoveel mogelijk inwoners uit Laarbeek bewust te maken van een gezonde leefstijl en hen ook daadwerkelijk in actie te krijgen. Dat het lastig is om mensen mee in beweging te krijgen, werd na de presentaties van de teams wel duidelijk. Zo kost het organiseren van activiteiten vaak veel vrijwillige inzet en valt de opkomst soms tegen. Daarom het verzoek aan alle inwoners van Laarbeek: kijk op www.gezondheidsrace.nl om te zien welke activiteiten er allemaal door de teams georganiseerd worden. Zit er iets leuks bij? Aarzel dan niet en doe mee. Het is goed voor uw gezondheid en bovendien levert het punten op voor het team dat de activiteit organiseert.